Het Grote Bonendiner - vrijdagavond 3 oktober 2014
In de Week van de Smaak is het smullen geblazen. Maar wel graag met tijd en aandacht voor het product en het verhaal erachter. In aansluiting op het thema van de Held van de Smaak verkiezing wordt daarom Het Grote Bonendiner georganiseerd.
 
Bonen en peulvruchten horen bij ons culinair erfgoed: oorspronkelijk werd in onze omgeving een rijke variatie aan rassen geteeld. De teelt van bonen en peulvruchten draagt bij aan de bodemvruchtbaarheid, ze zijn een bron van eiwit en bovendien kunnen ze erg lekker zijn. Redenen genoeg voor  Joost de Vos (Hotelschool Amsterdam) en Barbara Hart (Week van de Smaak) om ‘de boon’ in zijn volle pracht op de kaart te zetten bij Het Grote Bonendiner.

Dit diner wordt geserveerd aan lange aanschuiftafels in het sfeervolle restaurant Le Début in de Amsterdamse vestiging van Hotelschool The Hague. Voor Het Grote Bonendiner zullen studenten van de hotelschool een vijfgangen peulvruchtenmenu (29,50 euro) bedenken, bereiden en serveren. Tijdens het diner zijn er interessante intermezzo’s met toelichting over de wereld van bonen en peulvruchten, o.a. door de Bruine Bonen Bende.Ter begeleiding zullen er heerlijke wijnen van Wijnen van 't Fort geschonken worden. Schuif dus aan bij een verrassend diner met bonen en peulvruchten in de hoofdrol!

Kijk voor meer informatie over tijd, plaats en aanmelden op: http://www.bruinebonenbende.nl/index.php/het-grote-bonendiner/

Graag tot spoedig in Amsterdam!
 

 

Biologische Kaas-Wijnproeverij
- zondagmiddag 6 oktober 2013

 
Ter gelegenheid van de Verkiezing 'Puurste Restaurant van Nederland' organiseren De Veldkeuken, Wijnen van 't Fort en Barlactica een smakelijke en interessante proeverij van biologische kaas, wijn en brood bij Werk aan het Spoel in Culemborg.

Bij kaas hoort wijn, dat is gemakkelijk gezegd. Toch is het niet eenvoudig om kaas en wijn zo te combineren dat ze elkaar aanvullen. Schuif aan bij zuiveltechnoloog Barbara Hart en proef zelf hoe kaas en wijn samen beter kunnen smaken dan elk afzonderlijk.

Aanvang: 15.00 uur (na afloop is er de mogelijkheid om te blijven eten)
Prijs:
10 euro
Locatie: Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40a, Culemborg
Aanmelden: bij De Veldkeuken 0345-77990
0 of mail naar  spoel@veldkeuken.nl

Er is de hele middag ook een biologische boerenmarkt met de leveranciers van De Veldkeuken. Van harte welkom bij het ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’!

 

Amerongse Spijs en Wijnavonden

Herberg Den Rooden Leeuw organiseert samen met Wijnen van ’t Fort interessante Spijs en Wijnavonden in Amerongen. U kunt op deze avonden in klein gezelschap genieten van lekker eten in combinatie met bijzondere wijnen.

Met chef-kok Gert te Roller en gastvrouw Petra Matthes hebben we een fantastisch 6-gangenmenu samengesteld. De gerechten worden begeleid door 10 verschillende, bijpassende wijnen (diner & wijn 82,50 per persoon). Bij elke verrassende spijs-wijncombinatie vertellen wij het achterliggende verhaal.

Met uw eigen gezelschap van maximaal 10 personen kunt u bij ons aanschuiven aan de grote tafel in de Opkamer. In overleg kunt u een eigen datum kiezen voor uw gezelschap. U bent van harte welkom!

Reserveren kan via www.denroodenleeuw.nl of 0343-454055.

Graag tot ziens in Herberg Den Rooden Leeuw!
Grietmarkt Amerongen

‘Griet’ was de bijnaam van Margaretha Turnor, kasteelvrouwe van Amerongen in de 17e eeuw. Haar man verbleef veelal in het buitenland, maar zij was een ondernemende vrouw en leidde het kasteelleven in zeer roerige tijden. Er was een groot boerenbedrijf aan Kasteel Amerongen verbonden en bovendien waren er veel contacten met kunstenaars, ambachtslui en muzikanten.

De Grietmarkt anno 2015 is een gratis toegankelijk, sfeervol kunst-, muziek- en groenfestival in het historisch hart van Amerongen, geïnspireerd op het 17e eeuwse leven rond Kasteel Amerongen. Er is een gevarieerd aanbod van biologische en streekgebonden producten, kunst en muziek. Er worden twee Grietmarkten georganiseerd: op zaterdag 9 mei en op zaterdag 12 september. De Grietmarkt in september wordt afgesloten met een fantastische open luchtmaaltijd: het Grietmaal. Hiervoor worden zoveel mogelijk biologische ingrediënten van de markt gebruikt.

Wijnen van ’t Fort is ook dit jaar weer aanwezig op de Grietmarkt met lekkere biologische wijnen. Uiteraard staan er flessen open om te proeven en geven we uitgebreide achtergrondinformatie over onze wijnboeren en hun biologische werkwijze.

Voor meer informatie: www.grietmarkt.nl. U bent van harte welkom!
Wijnwandeling

Op veler verzoek organiseerden we afgelopen zomer voor de derde keer een heerlijke wijnwandeling. Deze individuele wandeling lopen deelnemers meestal met een klein groepje vrienden of familie. Er waren 80 deelnemers. Start- en eindpunt was De Stallerij van Herberg Den Rooden Leeuw in Amerongen.

De deelnemers konden kiezen uit een korte en een lange route. Beide routes voerden door het oude dorp en de omliggende natuurgebieden. Onderweg konden ze op onverwachte plekjes genieten van bijzondere wijnen in combinatie met uitgekiende amuses en uiteraard van de prachtige omgeving. Bij terugkomst werd in De Stallerij een traditionele wijnmakersmaaltijd met een formidabel kaasplateau geserveerd, natuurlijk met bijpassende wijnen.

Of we dit jaar weer een wijnwandeling gaan organiseren? Wie weet! Als u interesse heeft om deel te nemen, stuur dan een e-mail of bel ons even. We horen graag van u!