Domaine Jafflin
Nuits St. Georges (Côte d'Or), Bourgogne, Frankrijk

Domaine Jafflin is een klein familiebedrijf dat al sinds 1954 op ambachtelijke wijze kwaliteitswijnen maakt. In de loop der jaren is het wijnareaal van Monsieur en Madame Jafflin geleidelijk uitgegroeid, maar ze hielden altijd vast aan kleinschaligheid. Inmiddels hebben dochter Anne en zoon Albert het roer overgenomen. Ook zij kiezen ervoor om geen PR te bedrijven en hun wijnen slechts op beperkte schaal te produceren. De wijnvelden met chardonnay- en pinot noir-druiven liggen verspreid over acht appellations in de Côte d'Or, het hart van de Bourgogne.
Bourgogne Chardonnay AOC

De Bourgogne Chardonnay is een citroengele, romig geurende wijn met mollig, exotisch fruit, hints van amandelen en hazelnoten en ook nog eens honingzachte houtimpressies. Bij visgerechten, salades, maar ook oesters en foie gras is het volop genieten geblazen. Hij is een bourgondisch voorbeeld van een zwoele en rondborstige wijn van de chardonnay-druif.
Bourgogne Pinot Noir AOC

Deze Bourgogne Pinot Noir is een volle en vriendelijke klassieker van de verreweg belangrijkste blauwe druif in de Bourgogne: de pinot noir. Het is een fruitige (kersen, bessen) wijn met vriendelijke houttonen. Door zijn volheid is hij heerlijk bij gerechten van rood vlees en vis.
Nuits St. Georges AOC

De Nuits St. Georges is een zeer zachte top-Bourgogne, afkomstig van de wijnvelden uit de thuisgemeente van de familie. Deze wijn van pinot noir-druiven geurt heerlijk naar klein rood fruit en vanille, heeft soepele tannines en een lange afdronk. Hij is goed te serveren bij roompaté, rood vlees en stevige vissoorten, zoals tonijn.
Ook beperkt verkrijgbaar:

Gevrey Chambertin AOC