Mercader Quesada
Bullas, Bullas, Spanje

Het kleine wijngebied Bullas ligt in het zuidoosten van Spanje (Murcia) en wordt gedomineerd door de monastrell-druif. In de valleitjes tussen de machtige bergen heerst een ideaal klimaat voor deze moeilijk rijpende druif. Het is er relatief koel en er valt net voldoende neerslag. Biologe en oenologe Pilar maakt samen met echtgenoot Antonio unieke wijnen van slechts vier hectaren wijngaard. Zij zijn de eerste generatie in hun wijnbouwersfamilie die het aandurfde om zelfstandig wijn te maken en te bottelen. In Spanje is dat zeer opmerkelijk, omdat bijna alle kleine wijnboeren hun druiven naar coöperaties en grote handelshuizen brengen. Inmiddels hebben ze al veel nationale lof geoogst voor hun kwaliteitsrijke initiatief.

Monastrell Vendimia

Deze donkerrode wijn is een jonge, zonder houtinvloed gemaakte wijn van handgeplukte monastrell-druiven met een zacht en volfruitig karakter. De wijn geurt naar kersen, rijp donker fruit en een beetje menthol. In de ronde smaak zijn zwarte kers en bosvruchten te herkennen. Doordat een klein deel (10%) van de wijn een maceracion carbónica heeft ondergaan, is er een fris accent toegevoegd. Hij is heerlijk bij roergebakken groenten, stamppotten en vleesgerechten.
Monastrell Selección

Deze Selección van handgeplukte monastrell-druiven is een rijpe, ‘dikke’ en fluweelzachte wijn die acht maanden op eikenhout heeft gelegen. Heel verrassend zijn de geuren van specerijen en koffie in combinatie met rijp donker fruit. De smaak van deze donkerrode wijn ligt in dezelfde lijn, met hints van cacao en confiture van bosvruchten. Het is een ideale wijn voor gegrild vlees, stoofschotels en stevige stamppotten.
Ook beperkt verkrijgbaar:

Rosado
van monastrell- (70%), cabernet sauvignon-, syrah- en merlot-druiven