Odile Weber
Eguisheim, Elzas, Frankrijk

Odile Weber is een enthousiaste en gedreven wijnboerin. Haar kleine wijndomein telt 4,5 hectare en is gelegen op de hellingen bij Eguisheim, een typisch Elzasser dorp in de omgeving van Colmar. De bergen van de Vogezen zorgen voor de belangrijke bescherming tegen regen en wind uit het westen. De wijngaarden zijn verdeeld over 14 kleine percelen en worden biologisch bewerkt. De druiven worden met de hand geplukt. Deze combinatie zorgt ervoor dat het werk zeer intensief is, maar stelt Odile tegelijkertijd in staat om de vele verschillende druivensoorten elk op de beste plek te verbouwen en gezonde, goedgerijpte druiven te oogsten. En dat is goed terug te proeven in haar heerlijke, zuivere wijnen.
Pinot Auxerrois AOC

De
pinot auxerrois is de onbekendste druivensoort van de Elzas. Vaak wordt hij eenvoudigweg als pinot blanc gepresenteerd, maar hij biedt veel meer subtiliteit en gastronomische mogelijkheden. Deze Pinot Auxerrois is een elegante witte wijn, die uitnodigend naar bloesem geurt. Hij smaakt bij veel gerechten prima, waaronder vis, schaal- en schelpdieren, asperges en roergebakken groenten.
Pinot Gris AOC

De Pinot Gris is een weelderige, naar bloemen en wit fruit geurende wijn van een zeer kenmerkende druif uit de Elzas. Deze druif (vroeger: tokay pinot gris) is met zijn grijsbruine kleur misschien niet de mooiste van het stel, maar zorgt voor een zachtgele wijn die zo vol en soepel is dat menigeen ingepalmd wordt. Bij asperges, schaal- en schelpdieren, (gerookte) vis en geroosterde gerechten is de verrassing compleet.
Gewurztraminer AOC

De gewurztraminer-druif levert een goudgele wijn op met een rijk aroma van bloemen (rozen) en specerijen. Hij is zo krachtig en volmondig, dat sommige gerechten er zelfs bij in het niet kunnen vallen. Daarom is deze wijn uitermate geschikt om als aperitief of bij een kaasplateau (met bijvoorbeeld Munster-kaas) te drinken. Ook Oosters gekruide schotels bieden voldoende tegenwicht en laten zich graag begeleiden door deze Gewurztraminer.
Crémant d’Alsace

De Crémant d’Alsace is een lichtgele mousserende wijn, gemaakt van handgeplukte pinot auxerrois-, pinot blanc- en pinot gris-druiven. De stijl is droog, verfrissend en toegankelijk. Daardoor is deze wijn als los glas een heerlijke aperitiefwijn. Maar ook bij amuses, vooral met mineraalrijke groenten, past hij uitstekend.
Ook beperkt verkrijgbaar:

Cuvée Sympathique AOC

Riesling Grand Cru Eichberg AOC

Gewurztraminer Grand Cru Pfersigberg AOC