Giordano Lombardo
Gavi, Piëmonte, Italië

In het schitterende landschap rond de middeleeuwse stad Gavi, dichtbij de grens tussen Piëmonte en Ligurië, maakt Giordano Lombardo op overtuigende wijze topwijnen. Na jarenlange ervaring als oenoloog bij gerenommeerde wijndomeinen in Piëmonte heeft hij ervoor gekozen om zelf een wijndomein te beginnen. Een keus voor de toekomst, want Giordano werkt volgens de bio-dynamische principes op de elf hectaren familiewijngaarden. De Gavi-streek is vooral beroemd door de gastronomische witte wijnen op basis van de inheemse cortese-druif. Grote talenten zoals Giordano kunnen hier ook prima met de barbera-druif uit de voeten voor rode wijn. Zijn uitgangspunten zijn: veel aandacht voor de wijngaard, geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, goede timing van de werkzaamheden, lage rendementen, handgeplukte en perfect gerijpte oogst, grote zorgvuldigheid bij de vinificatie en een toegankelijke wijnstijl. Kortom, een fantastische combinatie van terroir, traditie en modern wijnmaken.
Le Cor bianco

Deze Le Cor bianco is vernoemd naar een PiŽmontees woord voor jachthoorn, want die klonk vroeger regelmatig in dit wijngebied. Hij is gemaakt van handgeplukte cortese-druiven en heeft een toegankelijke sti
jl. Hij combineert fruitige (grapefruit, abrikoos, appel) en licht florale geuren met een frisse en soepele smaak. Hierdoor is deze witte wijn heerlijk als aperitief en past hij bij veel gerechten, zoals lichte visgerechten, schaal- en schelpdieren, sushi, salades, asperges en frisse groenteschotels.
Le Cor rosso

Ook deze Le Cor rosso is vernoemd naar het PiŽmontese woord voor jachthoorn. Hij is gemaakt van handgeplukte barbera-druiven en heeft geuren van rijp rood fruit (kers, aardbei) en een licht
e kruidigheid. Met zijn fruitige en soepele karakter is deze rode wijn licht gekoeld geschonken op zijn best en bovendien breed inzetbaar. Bijvoorbeeld bij pasta's, pizza's en risotto's met paddenstoelen of pompoen, maar ook bij lichte vleesgerechten.
Ook beperkt verkrijgbaar:

Le Cor bianco vivace
licht mousserend, van cortese-druiven

Passito
van zeer rijpe en gedeeltelijk ingedroogde cortese-druiven