Het aantal wijnliefhebbers in Nederland groeit snel. Zowel thuis als in restaurants krijgt wijn steeds meer aandacht. Dat is begrijpelijk, want wijn is een boeiende drank en het aanbod wordt steeds gevarieerder. De grote diversiteit maakt een goede keuze echter niet gemakkelijk. Welke wijn past bij welk gerecht? Versterken ze elkaar of overheerst één van beide? Een goed wijnadvies is vaak zeer welkom.

Wijnen van 't Fort importeert voornamelijk biologisch gecertificeerde wijnen die gemaakt worden van inheemse druivensoorten. Op deze website treft u (slechts) een deel van ons assortiment aan. Al onze wijnen hebben een uitgesproken eigen karakter. Het zijn stuk voor stuk wijnen die kenmerkend zijn voor de regio waar ze vandaan komen en elders niet of nauwelijks zo succesvol geproduceerd worden. Kortom wijnen die het verdienen om er met tijd en aandacht van te genieten. De uitgebreide achtergrondinformatie en culinaire suggesties maken het wijnverhaal compleet.

Onze wijnen worden graag als relatiegeschenk gebruikt, omdat ze met bijpassende wijnrapporten (inclusief recept) worden geleverd. Restaurants bieden we een geschikte tekst voor de wijnkaart. Op verzoek organiseren we ook wijnproeverijen waarbij de relatie tussen wijn en gerecht de nadruk krijgt.

Wij importeren uitsluitend bijzondere wijnen van kleine wijnboeren, omdat we geïnteresseerd zijn in wijnen met een eigen gezicht en verhaal. Om tot een goede selectie te komen, bezoeken we tijdens het doorkruisen van een streek een groot aantal wijnboeren op intensieve wijze. We gaan met hun de wijngaard in, dalen gezamenlijk in de kelder af en proeven de wijnen waar ze zelf het meest trots op
zijn. Nadat we een voorselectie hebben gemaakt, proeven we de wijnen in Nederland nogmaals. Uiteindelijk selecteren we alleen de lekkerste wijnen van wijnboeren met een filosofie rond druiven verbouwen en wijn maken, waar we volledig achter kunnen staan. Een wijnfilosofie die als belangrijkste uitgangspunten heeft: biologische werkwijze, kleinschaligheid, vakmanschap, inheemse druivensoorten en geconcentreerde wijnen. Bovendien stellen we aan een nieuwe wijn de eis dat hij zich qua geur en smaak duidelijk onderscheidt van de overige wijnen in ons assortiment en daardoor een aantrekkelijke dimensie toevoegt.

Zo kunnen we voor de meest uiteenlopende gerechten een goedpassende kwaliteitswijn bieden. Geen bulkwijnen dus bij Wijnen van 't Fort, maar persoonlijke en opvallende wijnen van wijnboeren met passie voor hun vak. En dat is te proeven!

Wijnen van 't Fort,
Ernst & Barbara Hart
 
Wij zijn actief lid van Slow Food.
 
biologische wijn bio-dynamische wijn natuurwijn