Domaine Solence
Mazan, Rhône, Frankrijk

Het glooiende gebied aan de voet van de kale en dominante Mont Ventoux is één grote vruchtbare tuin met groentevelden, fruitbomen en wijngaarden. In dit zonnige, maar relatief koele Zuid-Franse landschap zijn Anne Marie en Jean Luc Isnard sinds 1992 actief op hun kleine wijndomein Solence (het woord Solence is een samenvoeging van Soleil en Provence). Ze maken van biologisch verbouwde druiven karaktervolle, voor de streek kenmerkende wijnen en doen veel moeite om het terroir van de verschillende wijngaarden goed tot zijn recht te laten komen. Dat levert heerlijke, smaakvolle en geurrijke wijnen op.
Ventoux Léonides AOC 2015

De zachtgele Léonides werd vernoemd naar de bekende meteorietenregen tijdens de allereerste vinificatie van deze wijn. Hij is samengesteld uit handgeplukte grenache-blanc-, roussane- en clairette-druiven en is een frisse, gulle witte wijn. Met geuren van citrusfruit en bloesem en een rijke en fruitige smaak (grapefruit, appel, meloen) combineert deze wijn prima met wit vlees, vis, groenten en salades. Hij kan ook als aperitief geschonken worden.
Ventoux Bois des Amants AOC 2015

Deze rozerode Bois des Amants (vernoemd naar het dichtbij gelegen ‘bos der geliefden’) van handgeplukte cinsault- en grenache-druiven is een zonnige rosé. Hij heeft een verfrissende geur van rozenbloesem en kersen en smaakt opvallend pittig en fruitig (rozenbottel, framboos, appel). Lekker bij wit vlees, (vis)paella, hartige taart, salades of als aperitief.
Ventoux Les Trois Pères AOC 2014

Als eerbetoon aan hun twee vaders en hun oude, trouwe medewerker hebben Anne Marie en Jean Luc de Les Trois Pères naar hen vernoemd. Deze donkerrode wijn is gemaakt van handgeplukte grenache- (70%) en syrah-druiven (30%). De druiven komen van streng gesnoeide oude wijngaarden met een optimale ligging. Dit levert een zeer geconcentreerde en zachte wijn op die vol rijp rood fruit (kersen, bramen), mooie zuren en Provençaalse kruiden zit. Met een heerlijk lange afdronk begeleidt hij uitstekend stevige vis, vlees, wild, paddestoelen en kazen.
Ventoux Cippus AOC 2012

Deze zwartrode Cippus (Latijn voor wijnstok) is gemaakt van handgeplukte grenache- en syrah-druiven. De helft van de wijn heeft een jaar in (oude) eikenhouten vaten gerijpt. Het is een volle en fluweelzachte rode wijn met veel zwart fruit (bosbessen, bramen, kersen) en Provençaalse kruiden (tijm, rozemarijn). Geweldig lekker als los glas, maar ook prima als begeleider van gegrild vlees of gegrilde vis, wild- en groentegerechten met een aards karakter en harde kazen.
Ook beperkt verkrijgbaar:

Effet Papillon IGP 2015
van marselan- en merlot-druiven

Ici & Maintenant IGP 2015
van muscat- en viognier-druiven